Werken met klanten buiten de deur

In veel bedrijven werken ook medewerkers in de buitendienst waarbij ze veel contact hebben met klanten. Als commercieel medewerker buitendienst spreek je veel klanten en probeer je hen ervan te overtuigen met jullie bedrijf in zee te gaan. Uiteraard probeer je ook de producten te verkopen maar daar stel je ook plannen voor op.

Cursus Commercieel Medewerker Buitendienst

Om deze technieken allemaal goed onder de knie te krijgen is het raadzaam eerst een goede opleiding te volgen voor commercieel medewerker buitendienst. Bij Fabius opleidingen kun je een cursus volgen voor deze functie die bestaat uit 45 klassikale lessen van 3 uur. Daarnaast maak je je huiswerk en kun je thuis voorbereidingen treffen voor het examen. Je wordt hierin goed begeleid zodat de kans op slagen alleen maar groter wordt.

Omgaan met klanten en plannen maken

In de opleiding komen diverse onderwerpen aan bod zoals hoe je een verkoopgesprek voert met een klant en welke argumenten je daarbij kunt gebruiken. Je leert hoe je het beste contact kunt maken en kunt onderhouden met klanten, ook als ze bijvoorbeeld klachten hebben. Daarnaast leer je ook hoe je verkoopplannen kunt maken die je dan weer kunt toepassen in de praktijk. Omdat je iedere keer weer met andere klanten te maken krijgt is de situatie ook steeds weer anders en maakt dat het werk van een commercieel medewerker buitendienst zeer afwisselend.

Wat heb je nodig?

Je hebt geen speciale vooropleiding nodig om de cursus te volgen maar er wordt wel vanuit gegaan dat je de Nederlandse taal in woord en geschrift beheerst en enige ervaring met computers hebt. Daarnaast is het vooral erg belangrijk dat je gemotiveerd bent maar dat geldt uiteraard voor iedere opleiding die je volgt. De slagingskans zal erdoor toenemen en enthousiasme voor het werk zal ook door toekomstige werkgevers opgepikt worden.