Parkeerbelasting uitbesteden, kosten hoger dan baten?

Als het gaat om parkeerboetes dan gaat het meestal om hele kleine bedragen. En omdat het om een eerst betalen dan parkeren service gaat, zijn parkeercontroleurs ook noodzakelijk. Het maximum bedrag is wettelijk voorgeschreven en dat is 59 Euro. Voor mensen die niet of te weinig betalen wordt een naheffingsaanslag in rekening gebracht. Dit is de prijs voor een uur parkeren plus de gemaakte kosten. Omdat er veel boetes zijn met weinig waarde kan het tijdrovend zijn al deze aanslagen op te volgen. Heeft parkeerbelasting uitbesteden aan een incassobureau dan wel nut?

Een andere werkwijze

Het uitbesteden heeft zeker nut, mits het incassobureau de juiste werkwijze hanteert. Dit betreft goedkopere middelen om de overtreders te achterhalen. En tegenwoordig is dit extra makkelijk gemaakt omdat je voor veel parkeerplekken elektronisch moet betalen.

Met alle informatie die daar gevonden kan worden kan je veel data achterhalen van bijvoorbeeld de belastingdienst en het kentekenregister. Het vinden van de overtreder kan in principe van achter de computer worden gedaan. En omdat de betalingen allemaal gedaan zijn door middel van bijvoorbeeld betaalapps, mobiele pinapparatuur of een email is het ook niet kostbaar om het geld te innen. Zo zijn overtreders makkelijk en goedkoop te achterhalen.

Monitoren

Ook is het mogelijk om debiteuren te monitoren via een incasso bureau en heb je ten allen tijde een overzicht over de status van al je betalingen. Hiermee kan je ook rapportages draaien en een tijdslijn van een bepaald incasso bekijken. Parkeerbelasting uitbestedenĀ bij een bureau als Cannock Chase heeft dus wel zeker nut. Door middel van moderne technologie is het een stuk goedkoper en makkelijker de overtreders te laten betalen. Alles bij elkaar kan dit best veel achterstallig geld opleveren.