Ook tijdens je politieverhoor is een advocaat onmisbaar

Wist je dat je recht hebt op de aanwezigheid van een advocaat tijdens je politieverhoor? En dat je recht hebt om met deze advocaat te spreken voordat het verhoor plaatsvindt? Dit zijn rechten en geen plichten, maar maken je het leven wel een heel stuk makkelijker. En een goede advocaat hoeft je ook geen rib uit je lijf te kosten, vooral niet als je een Pro Deo advocaat aanneemt.

Wat is een Pro Deo advocaat?

Een prodeo advocaat politieverhoor is een advocaat die voor een gedeelte door jou wordt gefinancierd en een gedeelte door de staat. Pro Deo houdt namelijk in dat je alleen een tarief betaalt die je je ook daadwerkelijk kunt veroorloven. Er wordt gekeken naar je financiƫle situatie en met die informatie wordt vooraf een prijs bepaald. En aangezien iedere verdachte recht heeft op een advocaat in Nederland, zou je dus gek zijn als je hier geen gebruik van maakte.

Een politieverhoor advocaat

Een politieverhoor advocaat is een expert die je precies kan vertellen wat je kunt verwachten tijdens je verhoor, wat je beter wel en niet kunt zeggen, wat je rechten en je plichten zijn en hoe je een zo correct mogelijke verklaring af kunt leggen. Je mag voor het verhoor met je advocaat praten, dus je zal goed voorbereid het gesprek ingaan. Een goede verklaring is essentieel voor de rest van je rechtszaak, omdat dit de informatie is waar jouw verdediging op rust. Zit je alleen tegenover de politie dan is er de kans dat je informatie afgeeft die later tegen je gebruikt zou kunnen worden.

Tijdens het verhoor

De advocaat mag tijdens het verhoor niets zeggen en mag je niet sturen om bepaalde antwoorden te geven. Maar hij of zij zal inspringen als de politie te opdringerig wordt of een bekentenis uit je probeert te slepen. Een politieverhoor advocaat is dus echt onmisbaar tijdens dit proces en kan je helpen de beste basis te leggen voor de rest van je strafzaak.