Hoe kan ik bitcoins of andere cryptovaluta op de juiste manier kopen?

Ben je geïnteresseerd in het kopen van bijvoorbeeld bitcoins? Dan is het dit voor veel mensen minder gemakkelijk dan ze denken. Je kan op verschillende manieren een bitcoin kopen, maar welke manier is de juiste? In dit artikel geven we meer informatie over alles wat er mogelijk is.

Een digitale portemonnee en een ruilbeurs

Wanneer je een cryptomunt gaat kopen, is het belangrijk dat je dit via een ruilbeurs doet of via een andere gebruiker. Via een andere gebruiker koop je een bitcoin op een handelsplatform zoals bijvoorbeeld Satos.nl. Wanneer je ervoor kiest om dit via een ruilbeurs doet, doe je dit op een platform die zelf geen bitcoins maakt, maar wel de mogelijkheid biedt om dit te verhandelen. Let erop dat je dit op een veilige website doet. Wanneer je de bitcoins eenmaal gekocht hebt, moet je deze natuurlijk veilig bewaren. Je wilt immers niet dat je ze kwijtraakt. Het is daarom belangrijk dat je een digitale portemonnee hebt. Dit is een 10 cijferige code waar je jouw bitcoins in kunt bewaren, je hebt hier alleen toegang toe met een speciale ‘sleutel’. Zorg ervoor dat je deze gegevens altijd alleen voor jezelf bewaard, anders kunnen kwaadwillende mensen je cryptovaluta stelen. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Neem niet te veel risico!

Wanneer je een digitale munt wilt aanschaffen is het dus belangrijk dat je dit doet in een veilige omgeving en dat je beschikt over een digitale portemonnee. Op internet kun je eenvoudig erachter komen hoe je een digitale portemonnee kunt aanmaken. Ook hier zijn namelijk weer verschillen in. Neem daarnaast niet te veel risico en onderzoek welke digitale munt de meeste kansen en het minste risico heeft, je voorkomt op deze manier dat je jouw geld kwijtraakt.