Doorademen in onveilige situaties

Werk je in een bedrijf met gevaarlijke stoffen of gassen? Dan wil je dat natuurlijk wel zo veilig mogelijk kunnen doen. Dit geldt uiteraard tijdens de normale werkzaamheden maar zeker ook als er een incident mocht plaatsvinden waarbij bijvoorbeeld schadelijke gassen vrijkomen.

Kies de juiste hulpmiddelen voor veiligheid op het bedrijf

Op het gebied van veiligheidsproducten voor adembescherming kun je veel soorten vinden. Je kunt hierbij denken aan ademluchttoestellen, maskers en ademluchtcilinders. Kijk eens bij G4s zodat je weet wat er allemaal te koop is. Als je zelf niet goed weet welke adembescherming je het beste kunt kiezen win dan altijd van tevoren advies in. Dan weet je ook zeker dat je iets aanschaft dat in geval van een ongeluk bescherming kan bieden aan je werknemers maar dat ze ook kunnen gebruiken tijdens bepaalde gevaarlijke werkzaamheden.

Hoe werkt een ademluchtcilinder?

Ben je zoek naar een goede ademluchtcilinder? Kijk dan goed rond wat er allemaal te koop is zodat je de juiste kiest. Een ademluchtcilinder is een fles die je aansluit op een masker. De fles zelf bevat lucht. Wanneer je het kraantje dat aan de fles zit opendraait komt de lucht die in de fles onder hoge druk zit opgeslagen vrij. Ieder bedrijf heeft een evacuatieplan als zich een noodsituatie voordoet maar het kan zeker voorkomen dat niet iedereen even snel naar buiten kan geraken. In dat geval is een ademluchtcilinder een goed veiligheidsmiddel om te gebruiken. Je sluit de fles aan op een masker zodat je weer vrij kunt ademen en kunt trachten zo vlug mogelijk buiten te raken. Op je route naar buiten kun je dan ook andere mensen hierin assisteren zodat jullie allemaal snel en veilig buiten komen zonder dat dit nare gevolgen heeft voor je gezondheid.