De juiste advocaat vind je zo

Heb je een advocaat nodig? Dan is het soms moeilijk te bepalen waar je moet beginnen. Daarnaast is dit vaak een stressvolle periode waarin je niet nog meer problemen wilt creƫren. Het zoeken naar de juiste advocaat is niet makkelijk, maar hier vind je een aantal tips die je kunnen helpen.

Gratis juridisch advies

Voordat je het internet af gaat struinen naar alle advocaten of advocatenbureaus in jouw omgeving, kun je je zoektocht makkelijker maken door eerst gratis rechtshulp te zoeken. Dit doe je bij het juridisch loket of bij een vakbond. Deze mensen kunnen je vaak al de juiste richting wijzen en aangeven wat voor soort advocaat je nodig hebt bijvoorbeeld. Het is altijd verstandig enig onderzoek te doen voordat je begint met zoeken.

Wel of geen advocatenkantoor?

Bij een advocatenkantoor werken veel advocaten samen die een verscheidenheid aan specialisaties hebben, zoals bij Singel advocatenkantoor Breda. Dit is handig voor bedrijven die vaker met rechtszaken te maken hebben en ook van deze specialisaties gebruik kunnen maken. Ben je echter alleen, en ben je niet van plan vaker een advocaat nodig te hebben, dan is het soms beter om een advocaat te zoeken die alleen werkt. Deze hebben vaak ook specialismen en kunnen doelgericht voor je aan de slag.

Controle manieren

Heb je een interessant bureau of advocaat gevonden, dan kun je ook nog controleren of ze zijn aangesloten bij de Orde van Advocaten. In Nederland mag je alleen je beroep als advocaat uitvoeren als je hier lid van bent. Kun je dit niet vinden of is het onduidelijk, zoek dan snel verder. Ook kun je zien of een advocaat ook daadwerkelijk een specialist is, als hij is aangesloten bij een Vereniging van Specialisten. Als laatste kun je nog tijdens het intakegesprek bepalen of de advocaat je aanstaat of niet. Door deze filters toe te passen, vind je vast en zeker de juiste persoon voor jou.