Besteed je debiteurenbeheer uit

Ieder bedrijf heeft ze, mensen die niet op tijd betalen. Vaak is dit niet bewust gedaan, of niet uit kwade zin en wordt het geld alsnog overgemaakt. Anderen, echter, kunnen of willen niet betalen en hier kun je echt last van ondervinden. Het gaat immers om geld dat jij verdiend hebt. Goed debiteurenbeheer zorgt ervoor dat het percentage wanbetalers zo laag mogelijk blijft. Maar dit kan een tijdrovende klus zijn die niet veel mensen graag op zich nemen. Daarom is het uitbesteden van je debiteurenbeheer vaak een goed idee.

Wat is goed debiteurenbeheer?

Goed debiteurenbeheer zorgt er systematisch voor dat wanbetalers worden opgezocht en gemaand tot betaling. Systematisch betekent hier dat er de eerste dag dat het geld te laat binnen is al overgegaan wordt op actie en dat dit om de zoveel tijd wordt herhaald totdat de transactie is voltooid. Dat zal in het begin telefonisch zijn, maar op een gegeven moment zal je over moeten gaan op schriftelijke aanmaningen en eventueel het inschakelen van een deurwaarder. Dat betekent ook vaak dat er een rechtszaak aan gekoppeld wordt.

De voordelen

Je debiteurenbeheer uitbesteden kan vele voordelen hebben. Zo is er natuurlijk de tijd die jij of je medewerkers terugkrijgen om met andere dingen bezig te zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om dit beheer tijdelijk uit te besteden als er te veel werk is om aan te kunnen. Zo gauw alles weer op orde is neem je het zelf weer over. Incassobureaus hebben ook vaak de juridische kennis die nodig is om een wanbetaler tot het einde toe te volgen en soms hebben ze zelfs hun eigen deurwaarders in huis om dit uit te voeren. Daarnaast kun je leren van deze professionals die enkel en alleen wanbetalers achterna zitten en daar de beste methodes en technieken voor gebruiken. Door het uitbesteden van je debiteurenbeheer wordt je dus op een aantal manieren zelf ook rijker.